Cart:

0 0,- SEK
Du har inga produkter i din varukorg.

0

Boobuddy Black Small, 1 pcs.

SKU: 470-000310

967,- SEK

Översikt

Boobuddy är ett nytt bärbart bröstband till kvinnor, som önskar sig extra stöd och komfort i träningen. Det bärs över brösten, antingen över eller under en BH eller sport-BH.

Den kompression som Boobuddy erbjuder kan förhindra onödig rörelse, som i sin tur kan leda till ledbandsskador och hudsträckning.

Boobuddy finns också i:
Small Pink / Medium Pink / Small Black / Medium BlackVarför kan kvinnor få hängbröst?

Brösten är, som resten av kroppen, komplicerade. Bindeväv i brösten (Coopers ligament) är tunna och inte särskilt starka. Ledbanden förbinder bröstvävnaden med det understa lagret av bröstens hud. Dessa ledband spelar en roll i att bibehålla brösten och deras normala form. Om ledbanden bliver för slappa eller åtstramade mister bröstet sin form. Huden är också en viktig stödstruktur för brösten. Bröstens form påverkas också av bl.a. genetik, ålder, graviditet, rökning och vikt.

Rörelse under löpning

Brösten rör sig oavsett om du joggar eller sprintar. Rörelse under löpning kan resultera i tillfällig smärta och obehag. Det kan också föra till en mera permanent sträckning av ledbanden, och belastar huden ytterligare. En vanlig BH kan reducera rörelse, men inte lika mycket som en sport-BH. Boobuddy tillsammans med en sport-BH kan hjälpa till så att hud och ledband inte sträcks.

Vad är bevisat?

En del kvinnor är bekymrade för att löpning ska orsaka irritation omkring bröstet. Det har inte forskats kring Boobuddys effekt för att förhindra hängbröst, men det finns god forskning kring ”bröstkinematik”, där man ser på mastalgi (träningsrelaterad bröstsmärta) och BH-design. Löpning får brösten att röra sig på tre olika axlar (upp-ner, höger-vänster, fram-bak). Smärta uppstår då brösten inte rör sig synkroniserat med den övriga kroppen. Bröststorlek är också av vikt, och större bröst rör sig mer. Portsmouth universitets institut för idrott och motion har genomfört forskning på brösthälsa. Deras forskning tyder på att kvinnor löper en större risk att skada sina bröst om de inte stöds, vilket i sin tur kan försämra löpstilen som i sin tur kan leda till övriga skador och försämrade resultat.

Hur hjälper Boobuddy?

Boobuddy hjälper genom att förhindra onödig rörelse och stöder på så sätt brösthälsan – i synnerhet då bröststorleken är större. Den verkar genom att ge extra kompression på toppen av brösten. Boobuddy rekommenderas att användas tillsammans med en välsittande sport-BH för att ge extra stöd. En BH kan inte förhindra alla rörelser. Därför är det en god idé att minska risken för skada och hängande bröst genom att använd Boobuddy.

Boobuddy finns i två färger, vardera i två storlekar. Boobuddy är justerbar, då materialet är elastiskt och sätts i lås med Velcro.

Svart: Small (90 cm) och Medium (100 cm)

Pink: Small (90 cm) och Medium (100 cm)

1 stk / packe.

 • elektronisk magnetbremsesystem
  10-350 watt
 • Maks. brugervægt
  120 kg
 • Træningsprogrammer
  12
ELLER
 • Detaljer
 • Specifikationer
 • Recensioner
 • Video
 • Detaljer

  ,

 • Specifikationer

 • Recensioner

  Du recenserar: Boobuddy Black Small, 1 pcs.

  Vilket betyg ger du denna produkt? *

    1 stjärna1 2 stjärnor2 3 stjärnor3 4 stjärnor4 5 stjärnor5
  Kvalitet
  Pris
  Värde

Vänta ...