Cart:

0 0,- SEK
Du har inga produkter i din varukorg.

0

Roddmaskiner


Roddmaskiner och tillbehör

Med en roddmaskin får du en oerhört bra utgångspunkt till din träning. En roddmaskin tränar stora delar av kroppen, nära 80% av kroppens alla muskler är faktiskt aktiverade på en roddmaskin, och det är lätt att hitta plats för i hemmet för en eftersom de flesta modellerna kan vikas eller stå upprätt. Träning på en roddmaskin är idealisk för motions- eller konditionssyfte, men funkar också bra som uppvärmning innan styrketräning. När du tränar på en roddmaskin stimulerar du armar, ben, nedre delen av ryggen, magen och övre ryggen. På FitnessSport har vi ett stort urval av roddmaskiner från framförallt Reebok och Titan. Se dem här. Guide vid köp av roddmaskin 

Rutnät  Lista 

30 artiklar

Rutnät  Lista 

30 artiklar

Rodd - träna när det passar dig

När du har en roddmaskin så har du en stor frihet. Du är inte beroende av vädret för att komma ut och ro, utan kan träna exakt när det passar dig. Flexibilitet är viktigt för många idag, och därför är roddmaskiner en klar favorit både i gym och hemmaförhållanden. Med en roddmaskin i hemmet behöver du inte oroa dig om väder, vind och vågor. De flesta roddmaskiner har också bra träningsdatorer med vilka du kan tävla mot dig själv, antingen mot gamla tider eller mot en fiktiv tävlingsbåt.


Träna stora delar av kroppen med en roddmaskin

Med en roddmaskin tränar du alla de stora muskelgrupperna i kroppen som ben, rygg, armar och axlar. Därmed är roddmaskinen en superb träningspartner om du behöver mångsidig träning och inte vill spendera tid på att åka till gymet. Köp gärna en fitness- eller underlagsmatta till din roddmaskin, eftersom detta kommer att ge dig en bättre träningsupplevelse då roddmaskinen kommer att stå fastare och inte glida på golvet.


Brett utbud av roddmaskiner

Vi säljer roddmaskiner från alla kända tillverkare, så oavsett om du letar efter en roddmaskin från Titan, Reebok, Kettler eller Concept2, så hittar du dem här. Vi är glada över att hjälpa dig att hitta exakt den modell som passar dig. Vi på fitnessSport är experter på alla typer av träningsutrustning och träningsanläggningar, så vi kan naturligtvis också hjälpa dig att hitta precis den roddmaskin som passar dig bäst. Lycka till med träningen!


Roddteknik

Det är lönsamt att behärska sin roddteknik innan man börjar träna. Roddteknik kan delas upp i 4 faser:

1. Catch

2. Drive

3. Finish

4. Recovery

Catch, som är den första fasen, går ut på hur du håller i handtaget. Du ska hålla i handtaget på samma bredd på bägge sidorna, annars riskerar ditt drag på roddmaskinen att komma ur balans. Det är därför viktigt att du drar likadant med både höger och vänster arm. I detta skede (start-up), kan dina ben böjas så att smalbenen är i ett nära vertikalt läge. Din mage och rygghållning bör vara lätt böjd.

The Drive, startar det som man i fitnessindustrin kallar för "pull-fas" för armarna och "extension-fas" för benen. Detta innebär att du samtidigt trycker ut med benen som du drar armarna mot buken. När du drar i handtagen aktiverar du dina biceps. Ryggen, skinkorna och låren aktiveras också.

Finishen är fasen där du avslutar ditt drag. Magmuskulaturen aktiveras kraftigt för att stabilisera kroppen och ge balans. Dina biceps och ryggmusklerna arbetar också i detta skede när benen är nära att sträckas ut (sträck dom dock aldrig 100% fullt ut). Armarna vänds tillbaka mot den övre delen av buken.

Recovery är den sista fasen i din roddteknik. Du använder dina triceps till att föra händerna bort från kroppen medan magmusklerna aktiveras för att ta dig tillbaka till catch-fasen igen. Skinkor och lår aktiveras också när du rör dig tillbaka till utgångsläget.

Vänta ...