Cart:

0 0,- SEK
Du har inga produkter i din varukorg.

0

Motionscyklar


Motionscyklar för alla behov

En motionscykel erbjuder en utmärkt metod för att svettas och bränna kalorier. Efter att motionscyklar, eller stationära cyklar om om man så vill, lanserades, har de varit en integral del av utrustningen i våra hemmagym. Motionscyklar är populära i svenska hem men en motionscykel är inte bara en cykel. Naturligtvis är funktionen i princip densamma oavsett vilken motionscykel man har, men som det är med det mesta i träningsväg, man behöver hitta en cykel som passar in på ens egna behov. En motionscykel med funktioner du vill ha i din träning. Därför är det viktigt att titta på vad du förväntar dig från din cykel, så att du får den specifika modell som uppfyller dina krav bäst. Se vårt breda utbud av motionscyklar nedan. Guide vid köp av motionscykel 

Rutnät  Lista 

20 artiklar

Rutnät  Lista 

20 artiklar

Motionscyklar är till för alla

En motionscykel är en riktigt bra investering för människor som vill komma i form. Och det bör noteras att detta är oberoende av din grundform. Det häftiga med motionscyklar är att du aldrig når ett slutgiltigt mål. Du kan fortsätta att intensifiera träningen och låta motionscykeln ställa dig inför allt svårare uppgifter och krävande målsättningar. Även om du är i god form kan du alltid få en positiv effekt av en motionscykel genom att öka antingen på avståndet eller motståndet.


Sätt nya rekord på motionscykel

När man väl är i gång med sin träning är det en god idé att regelbundet ställa upp nya mål. Till exempel kan du välja att kontinuerligt cykla under 10 minuter på nivå 2. Efter det kunde ett nytt mål vara att göra det i 12 minuter, eller kanske öka belastningen på motionscykeln, så att du tränar upp konditionen genom att köra 10 minuter på motionscyklens nivå 3. Det finns många möjligheter och det finns i princip ingen övre gräns för de mål du kan ställa upp för dig. Kom bara ihåg att träningsregeln om att inte ställa upp orealistiska mål när det är de positiva erfarenheterna som motiverar oss att fortsätta träna. Detta gäller naturligtvis också för motionscyklar.


Motionscyklar är perfekta för rehabilitering

Motionscyklar, eller konditionscyklar, som de också kallas, är helt perfekta till rehabilitering eftersom det flytande rörelsemönstret inte överbelastar lederna. Därför kan en konditions- eller motionscykel vara ett perfekt verktyg för den som t.ex har problem med att löpa efter en skada. En motionscykel är mycket skonsam mot kroppen, men samtidigt ger den effektiv träning. Och oavsett om du är nybörjare eller en erfaren cyklist kan en motionscykel hjälpa dig uppnå ännu bättre resultat i din träning.


Träningsprogram

En motionscykel är ett bra verktyg för en sund kropp. För det första sliter du mindre på kroppens leder på en motionscykel än vad du gör när du löper. För det andra är en motionscykel ett av de bästa verktygen att idka intervallträning på. Detta är också en av anledningarna till att motionscykeln är mycket populär i ditt lokala gym. Med intervallträning kan du förbättra din kondition avsevärt och snabbt. Om du aldrig har tränat tidigare kan du redan efter 2 veckor känna en skillnad. Intervallträning kan utföras på många olika sätt, och går ut på att göra små rusher under träningen. Istället för att köra en timme fettförbränning i en jämn takt, kan du till exempel efter att ha värmt upp dina muskler med 20 minuters lugn cykling köra en minut på 80% av maxprestation, för att koppla av en minut, och sedan köra en minut med 80% av max igen. Denna process upprepas i exempelvis 10 minuter. När du känner att din kondition förbättras kan du även bli kreativ med dina intervaller och intensifiera dem så att du kör intervaller närmare ditt max.


Låt oss hitta din motionscykel tillsammans

Marknaden för motionscyklar är stor och vad ska man välja? Naturligtvis beror det på en massa saker, som din kondition och vad du vill göra med din motionscykel. Vi är specialiserade på konditionsträning och motionscyklar och vi är redo att hjälpa och ge dig råd så att du får rätt cykel för dina behov.

Vänta ...