Cart:

0 0,- SEK
Du har inga produkter i din varukorg.

0

Guide vid köp av spinningcykel

Guide vid köp av spinningcykel

 

Vi rekommenderar att du ställer dig själv följande frågor innan du köper en spin bike:

  • Vad har jag för budget?
  • Vad har jag för träningsbehov/målsättning?
  • Behöver jag en skärm/display?
  • Ska jag träna intervaller?
  • Har jag behov för en spinningcykel eller en motionscykel?

 

Den första saken du ska värdera, är om du vill köpa en  motionscykel eller en spinningcykel. Skillanden mellan en motionscykel och en spin bike är primärt att en motionscykel är designat med högre komfort och lämpar sig för motion och fettförbränning. Sitsen är bredare på en motionscykel och du sitter i en mera upprätt ställning på den. En spinningcykel påminner mera om en tävlingscykel. Sadeln är ofta likadan som på tävlingscyklar och spinningcykel lämpar sig bättre för intervallträning än motionscyklar. Du kan också sitta i en lägre ställning, närmare styret, så att du tränar i en position som är snarlik den på tävlingscyklar. Det är ett personligt beslut att välja mellan en motionscykel och en spinningcykel. I denna guide vänder vi oss främst till dom som vill köpa en spin bikel. Om du istället vill veta mera om spinningcykel, rekommenderar vi att du läser denna guide om motionscyklar.

 

Spinningcykelns funktioner, wattmätning och kvalitet

Om du köper en riktig spinningcykel av samma slag som finns i fitnesscenters, så följer det som regel inte med någon datorskärm med cykeln. De flesta spinningcyklar som vi säljer via Fitnesssport till privatbrukare fås dock ofta med en skärm. De billigaste cyklarna erbjuder inte någon watt-mätning, den tillkommer ofta på modeller som ligger i prisklassen 4.000-5.000 kronor. Den mätning dessa modeller gör är dock inte tillräckligt precis för professionella utövare och väldigt seriösa motionister, då den blir uträknad enligt en matematisk formel istället för att mätas direkt. För att få en mera precis effektmätning brukar priset gå över 10.000 kronor. 

Några spinningcyklar kan via Bluetooth fungera med appar, så att du t.ex. kan köra mot andra online i virtuella 3D-världar.

 

Se på cyklens svänghjul

Svänghjulet är något av det viktigaste som finns på spinningcykel . Ett tyngre svänghjul ger dig ett bättre flow i din cykling. Om du t.ex. ska cykla intervaller med hög belastning är det bra med ett tungt svänghjul, eftersom det på så sätt är mindre risk att du “glider” i din pedalrörelse. En högpresterande cyklist bör ha ett svänghjul på 18-20 kg för att cykla bekvämt, men de flesta motionister klarar sig med mindre. Behoven skiljer sig från individ till individ, men en tyngre person trivs som regel bättre med att cykla med ett tyngre svänghjul. 

 

Service och reparation

Fitnesssport har många års professionell erfarenhet med försäljning och service av fitnessutrustning. Vi har fulltidsansatta servicetekniker som kan hjälpa med reservdelar eller reparationer ifall du skulla råka skada din spinningcykel .

SE ALLA VÅRA SPINNINGCYKLAR HÄR >>

Vänta ...

Träningsutrustning och fitnessprodukter - Snabbt, enkelt och bekvämt

Välkommen till FitnessSport. Här finner du ett stort urval av träningsutrustning, fitnessutrustning, träningsredskap och allt annat du behöver för att få ut det mesta av din träning.

Vi har många års erfarenhet från branchen. Vi erbjuder ett brett utbud av populära träningsredskap och utrustning för privata och professionella gym, och detta alltid till riktigt bra priser. Oavsett din ambitionsnivå har vi träningsredskap och träningsutrustning du kan njuta av - och naturligtvis till äkta nätpriser. Om du letar efter träningsutrustning så har du kommit till helt rätt ställe. Vi har allt från maskiner, vikter, verktyg och utrustning för alla muskelgrupper, övningstyper och ambitionsnivåer.


Kvalité från kända tillverkare

Hos FitnessSport har vi ett stort urval av träningsmaskiner och träningsutrustning från många av de stora märken. Vi har utrustning från bland annat Adidas, Concept2, Everlast, Reebok, Titan Fitness, Kettler, WaterRower och många fler. Förutom de olika varumärkena vi har i butiken har vi ett brett urval med olika typer av utrustning, allt från träning med stretchband till löpband som du känner från gymet. Kort sagt, vi är en komplett leverantör för allt inom träningsutrustning.


Allt innom träning och fitness

Vare sig du letar efter en motionscykel, ett löpband, hantlar, kettlebells, yogabollar eller träningsutrustning, hittar du alltid ett stort, uppdaterat utbud till låga priser på fitnesssport.se.

Vi vill vara din favoritbutik på nätet för fitnessprodukter och ser därför till att alltid hålla oss à jour med marknaden, nya trender och allt annat som pågår på fitness- och träningsfronten. Hos oss hittar du vad du letar efter - och ofta mer.

Med vår breda kunskap och passion för fitness, styrketräning, rehabilitering och konditionsträning, kan vi garantera en professionell och kompetent vägledning, så att du alltid får rätt utrustning  - enligt dina önskemål och behov.


FitnessSport.se - handla med riktiga människor bakom skärmen

Vi är en onlinebutik som drivs av äkta fitness- och träningsnördar. Vi har ett av nätets bästa utbud av träningsutrustning, och naturligtvis säljer vi allt till överkomliga priser.

Kontakta oss via mail eller telefon och låt oss tala om vad vi kan göra för dig. Det ska vara roligt och meningsfullt att träna, och vi kan bidra till att det blir det. Att träna handlar till stor del om att välja rätt utrustning och det är där vi verkligen skiljer oss från resten av marknaden. Genom att alltid ha ett uppdaterat och välsorterat urval av träningsutrustning för alla typer av träning.

Låt oss hjälpa dig att komma igång (eller köra vidare) med din träning. Vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål.

Behöver du hjälp?

Ring 040-300340

Gratis frakt vid köp över SEK 500

1-5 dagar leveranstid 

Trygg e-handel

Certifierad Trygg e-handel

Trustpilot

4 stjärnor på Trustpilot

2 månads returrätt

36 månaders reklamationsrätt

Verkstad och teknikerhjälp

Du kan vara säker på att få bra service