Cart:

0 0,- SEK
Du har inga produkter i din varukorg.

0

Guide vid köp av crosstrainer

Guide vid köp av crosstrainer

En crosstrainer (också kallat elliptisk trainer) är mera skonsam för knän och leder jämfört med exempelvis träning som löpning. Många föredrar därför att köpa en crosstrainer istället för ett vanligt löpband t.ex. för rehabilitering efter skada. En crosstrainer kan vara en dyr investering och det kan därför löna sig att kolla på några punkter innan man bestämmer sig för vilken modell man ska köpa.

Det är en god idé att du ställer dig själv dessa 3 frågor innan köp:

  • Hur mycket kommer du att använda crosstrainern?
  • Hur stor är din budget?
  • Hur mycket plats har du?

Om det är din ambition att träna 1 timme varje dag så är vår rekommendation att inte köpa av de billigaste modellerna, då de inte nödvändigtvis är byggda för så frekvent användning. Du bör bl.a. kolla på hur många motståndsnivåer och träningsprogram modellen har. Användarvikten säger dig något om hur stabil en crosstrainer är. En anläggning som klarar av en stor användarvikt är som regel mycket hållbar och kan motstå stora belastningar och hög daglig intensivitet.

 

Höjd och längd på crosstrainers

Många crosstrainers tar upp mycket plats i vanlig hemmiljö och därför bör du vara uppmärksam både på anläggningens längd och höjd. Om du överväger att köpa en bakhjulsdriven crosstrainer bör du lägga 15-20 cm till din egen längd för att säkra dig om att det finns tillräckligt med utrymme till taket. Vid framhjulsdrivna crosstrainers bör man som tumregel lägga till 25-35 cm till sin egen längd. En crosstrainer med svänghjul i fören glider på skenor. Detta är skonsamt för knäna och många upplever ett mera behagligt flow än vid användning av bakhjulsdrivna modeller. Bakhjulsdrivna crosstrainers har ofta en aningen kortare steglängd än framhjulsdrivna. På så sätt blir fotrörelsen mera cirkulär, i samma stil som vid cykling. Träningseffekten av att använda en bakhjulsdriven crosstrainer är inte mycket annorlunda än vid användande av en frontdriven modell - din träningsplan är en större faktor. Bakhjulsdrivna modeller är som regel billigare än framhjulsdrivna modeller.

 

Svänghjulet är en av de viktigaste komponenterna på en crosstrainer

Svänghjulet är kanske den viktigaste enskilda komponenten på en crosstrainer. Rörelsen blir behagligare med tyngre svänghjul. Ett tyngre svänghjul kan också hantera större belastningar och tenderar på så sätt vara mera hållbart. De billigare modellerna har ofta ett lätt svänghjul.

Steglängd

När du köper en crosstrainer lönar det sig att vara uppmärksam på dess steglängd. Om du är en väldigt lång person bör du inte köpa en crosstrainer med kort steglängd. Om det är så att flera familjemedlemmar kommer att samsas om samma maskin kan det var en god idé att välja en crosstrainer med justerbar steglängd, som kan ställas in efter individuellt behov.

Underhåll

Som med alla slags mekaniska anläggningar rekommenderas det att du underhåller din crosstrainer. De mekaniska komponenterna mår bra av att smörjas med olja med jämna mellanrum, hur ofta beroende på hur mycket maskinen används. Vi rekommenderar också att du ser till att dammsuga runt omkring och under din crosstrainer - detta för att undgå att smuts och damm sätter sig på de mekaniska delarna. Det är också en god idé att efterspänna skruvar med jämna mellanrum.

 

SE ALLA VÅRA CROSSTRAINERS HÄR >>

Vänta ...

Träningsutrustning och fitnessprodukter - Snabbt, enkelt och bekvämt

Välkommen till FitnessSport. Här finner du ett stort urval av träningsutrustning, fitnessutrustning, träningsredskap och allt annat du behöver för att få ut det mesta av din träning.

Vi har många års erfarenhet från branchen. Vi erbjuder ett brett utbud av populära träningsredskap och utrustning för privata och professionella gym, och detta alltid till riktigt bra priser. Oavsett din ambitionsnivå har vi träningsredskap och träningsutrustning du kan njuta av - och naturligtvis till äkta nätpriser. Om du letar efter träningsutrustning så har du kommit till helt rätt ställe. Vi har allt från maskiner, vikter, verktyg och utrustning för alla muskelgrupper, övningstyper och ambitionsnivåer.


Kvalité från kända tillverkare

Hos FitnessSport har vi ett stort urval av träningsmaskiner och träningsutrustning från många av de stora märken. Vi har utrustning från bland annat Adidas, Concept2, Everlast, Reebok, Titan Fitness, Kettler, WaterRower och många fler. Förutom de olika varumärkena vi har i butiken har vi ett brett urval med olika typer av utrustning, allt från träning med stretchband till löpband som du känner från gymet. Kort sagt, vi är en komplett leverantör för allt inom träningsutrustning.


Allt innom träning och fitness

Vare sig du letar efter en motionscykel, ett löpband, hantlar, kettlebells, yogabollar eller träningsutrustning, hittar du alltid ett stort, uppdaterat utbud till låga priser på fitnesssport.se.

Vi vill vara din favoritbutik på nätet för fitnessprodukter och ser därför till att alltid hålla oss à jour med marknaden, nya trender och allt annat som pågår på fitness- och träningsfronten. Hos oss hittar du vad du letar efter - och ofta mer.

Med vår breda kunskap och passion för fitness, styrketräning, rehabilitering och konditionsträning, kan vi garantera en professionell och kompetent vägledning, så att du alltid får rätt utrustning  - enligt dina önskemål och behov.


FitnessSport.se - handla med riktiga människor bakom skärmen

Vi är en onlinebutik som drivs av äkta fitness- och träningsnördar. Vi har ett av nätets bästa utbud av träningsutrustning, och naturligtvis säljer vi allt till överkomliga priser.

Kontakta oss via mail eller telefon och låt oss tala om vad vi kan göra för dig. Det ska vara roligt och meningsfullt att träna, och vi kan bidra till att det blir det. Att träna handlar till stor del om att välja rätt utrustning och det är där vi verkligen skiljer oss från resten av marknaden. Genom att alltid ha ett uppdaterat och välsorterat urval av träningsutrustning för alla typer av träning.

Låt oss hjälpa dig att komma igång (eller köra vidare) med din träning. Vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål.

Behöver du hjälp?

Ring 040-300340

Gratis frakt vid köp över SEK 500

1-5 dagar leveranstid 

Trygg e-handel

Certifierad Trygg e-handel

Trustpilot

4 stjärnor på Trustpilot

2 månads returrätt

36 månaders reklamationsrätt

Verkstad och teknikerhjälp

Du kan vara säker på att få bra service